Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Tips för att vårda bilen

Man behöver inte gå en bilvårdsutbildning för att sköta om bilen på ett bra sätt. Det finns en rad enkla saker man kan göra för att hålla bilen i toppskick. En bil som hålls ren och fräsch ser inte bara bättre ut, utan blir också roligare att köra. Att hålla bilen i ett bra skick behöver inte kosta skjortan.

Tvätta ofta

På hösten och tidig vår/sen vinter kan det kännas hopplöst att behöva tvätta bilen hela tiden. Det dröjer inte länge förrän den blir skitig igen. Men det är just under den här tiden som det är särskilt viktigt att hålla bilen ren, om man vill skydda lacken. Smuts kan nämligen innehålla frätande ämnen som kapslas in av fukt, vilket sliter på lacken. Om smutsen får fräta under lång tid blir det svårt för lacken att hantera. Om du vill lära dig mer om hur smuts och fukt kan påverka lacken kan du gå en bilvårdsutbildning – men då bör du givetvis också vara allmänt intresserad av bilvård.

Vaxa ordentligt

Att vaxa bilen är kanske inte det allra roligaste man kan göra – men det är något man bör passa på att få gjort när bilen är ren. Ett lager med bra vax skyddar bilens lack effektivt, och kan också hålla borta smuts så att du inte behöver tvätta den lika ofta.

Gå en bilvårdsutbildning

Om du är intresserad av bilar och bilvård i allmänhet kan en bilvårdsutbildning vara aktuell för dig. Det här kanske främst lämpligt för företag som ska börja erbjuda bilvårdstjänster, men för den som är intresserad och vill lära sig rengöring och polering finns det bra kurser för det. Visst kostar de en slant, men du får kunskap som du kan använda dig av resten av livet.

Fälgarna

Många bilälskare har satt på egna, snygga fälgar på sin bil och kör med dem även under vinterhalvåret. Det här är inget ovanligt, men under årets kallare månader utsätts de för relativt stora påfrestningar. Detta i och med fukt, salt och smuts som finns på vägarna och i luften. En enkelt metod för att skydda fälgarna är att använda sig av fälgvax. Börja med att tvätta fälgarna ordentligt innan du lägger på vaxet.

Håll insidan ren

Tvätta ratten, instrumentbrädan, spakar och ta ut mattorna regelbundet för dammsugning och sköljning. Att du håller insidan ren är visserligen inget som syns utåt, men ger dig en trevlig känsla varje gång du sätter dig i bilen.

5 Mar 2018

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.