Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Tips för dig som vill fräscha upp bilen

Tycker du att din bil ser lite tråkig ut? Det är inte alls ovanligt att man väljer att fräscha upp den lite med ganska enkla metoder. Med fräscha upp menas nödvändigtvis inte bara en rekonditionering och en ut- samt invändig tvätt. Det finns mycket man kan göra för att få bilen att mer och mer likna något som stämmer överens med ens preferenser.

Bildekor

Bildekor är framförallt något som används av firmor på tjänstebilar. Till exempel kan du se att det står till exempel ”Fasadmålarna i Stockholm AB”, eller till och med ”Bildekor Stockholm AB”. Det är helt enkelt ett praktiskt och billigt sätt att marknadsföra sig på. Det kräver inte direkt något extra arbete, eftersom man ändå troligtvis kör runt med bilen i staden. 

Fortsätter vi just med Stockholm som exempel är det potentiellt väldigt många som kan se ens firmanamn, speciellt om man kör i rusningstid och mycket i de centrala delarna av staden. Bildekor kan också användas i andra syften än att marknadsföra ett företag – kanske har du något särskilt motto, eller en rolig slogan, du vill visa upp för dina medtrafikanter?

Ny färg

Ett effektivt sätt att göra bilen lite snyggare – på ett diskret vis – är att ge den ny färg. Förutom att det är effektivt är det inte allt för dyrt heller. Ska man göra det själv är det dock viktigt att man är noggrann i sitt utförande, med tanke på andrahandsvärdet. Är man det minsta osäker kan det vara bättre att lämna in den till ett proffs. 

Bor du i en större stad som Stockholm eller Göteborg har du säkerligen många aktörer att välja mellan och kan då jämföra priser, se över referenser och så vidare. Tänk dock på att färgen bör överensstämma med vad som står i pappren. 

Klä om stolarna

Att klä bilens säten är en effektiv metod för att öka lyxkänslan invändigt. Bildekor och ny färg är givetvis för det yttre, så ett invändigt komplement till dessa kan vara att föredra. Det är inte bara att bilen ska se snygg ut från utsidan, utan även från insidan. 

Många väljer att göra det här med läder, ett material som ofta klär stolarna i just lite lyxigare bilar. Ska man göra det är det viktigt att man tar hand om lädret – det är ett material som kräver viss omvårdnad. 

Extraljus

Att ha extraljus på bilen är kanske inte främst i ett estetiskt syfte, men det kommer garanterat göra den skönare att köra under rätt förutsättningar. Åker du ofta i glesbygd när det är mörkt ute kommer ett par extraljus faktiskt inte bara göra det mer bekvämt att köra – utan också säkrare. 

Kom givetvis ihåg att blända av när du passerar en mötande bil, eller i situationer där den stör mer än hjälper. Kör du i huvudsak i centrala Stockholm eller Göteborg är dessa ljus knappast något du behöver. 

26 May 2018

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.