Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Tips för en lyckad campingsemester

Vad behöver man när man ska åka och campa, och vad ska man välja att bo i? Idag finns det en uppsjö av olika alternativ och när det gäller camping så finns det något för alla att välja bland.

Om man bestämt sig för att åka och campa så finns det något som kan göra resan till en dröm eller en mardröm, nämligen hur man ska bo och sova. För många är det drömmen att ha sitt eget tält att slå upp på en mysig plats och kunna känna sig ett med naturen. Men för andra så kan det vara snarare en mardröm där man får ont i ryggen, svettas eller fryser och blir smått galen på alla insekter som också tycker att de vill prova campingstilens charm. Så börja gärna med att tillfråga alla som ska delta i campingsemestern hur de ser på boendet och vad man absolut inte kan tänka sig att bo i. När man väl bestämt sig för sättet att bo på så är det dags att välja vart man ska åka på sin camping, och vad man önskar få ut av besöket där.

Bo på olika sätt

Idag finns en uppsjö av olika alternativ när man väljer att åka och campa. Förutom det klassiska tältet så är det många som väljer att bo lite mer bekvämt i en husvagn eller husbil. På det sättet så kan man enkelt stanna till var man vill och boendet är redan klart med sängar, soffa, bord, matlagningsmöjligheter och toalett. Det är ett praktiskt sätt som många har anammat på senare år. Vill man inte bo på det sättet men ändå bekvämare än tält, så kan man hyra en campingstuga som brukar finnas på de flesta campingplatser. Stugorna brukar vara av ett mindre slag men ändå ha det mesta man behöver för ett bekvämt boende.

Ekonomi eller lyx

Campingsemestern kan bli precis så enkel och prisvärd som lyxig och påkostad. De dyraste alternativen är husbilarna som finns i storlekar upp till mindre hus och med material och utrustning som slår kvaliteten i många fasta boenden. Även priserna kan slå många boenden, men så är det också möjligt att använda dessa mobila hem som fasta bostäder, eller bostäder som används under en längre tid. Det är bara att packa in det man behöver och sedan ge sig av dit andan faller på så lång tid man önskar och vill.

10 May 2020

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.