Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Tips när man ska köpa en bil

Ett bilköp är inte bara en stor investering utan även viktigt ur säkerhetsaspekt. Så vad ska man tänka på när man köper en bil? Hur väljer man om man ska handla privat eller av en bilhandlare?

För många kan ett bilköp vara ett äventyr som är både roligt och stressande. Det är lätt att välja bilen som man tycker är snyggast men det kan kännas lite som att handla i blindo, eftersom man aldrig vet vad som händer så fort man kört ifrån säljaren. Så hur kan man känna sig säker och trygg i sitt bilköp? För det första så är det alltid bra att ha med sig någon när man ska köpa bil. Går det så ta med någon som kan lite om bilar men även om det inte går så är det alltid bättre med två par ögon och öron. Fingerregeln är att leta efter en bil som precis har gått igenom besiktningen utan anmärkningar eller med anmärkningar som åtgärdats. Det innebär att bilen är körduglig. Har bilen dessutom en väl ifylld servicebok så är det naturligtvis ett plus eftersom det också är en genomgång av professionella bilmekaniker.

Lita på magkänslan

Det är aldrig fel att lita på magkänslan och speciellt när man ska köpa en bil. Om säljaren inte kan svara på enkla frågor eller ger ett osäkert intryck så kan det vara något som visar sig vara fel framöver. Detsamma gäller ifall bilen inte känns bra eller det låter konstigt när man provkör. För provköra ska man absolut alltid göra innan man köper en bil. Kontrollera alltid att den som säljer bilen också äger den och sätt inte över pengar förrän det finns ett kvitto eller avtal klart.

Företag eller privat

Om man väljer att köpa bil privat eller via en bilhandlare handlar ofta om hur duktig man tycker att man är på bilar. Att köpa en bil av en bilhandlare innebär ofta att bilen är lite dyrare men i gengäld finns det en säkerhet ifall bilen skulle ha något dolt fel eller ett fel som uppstår snabbt efter inköpet. I många fall kan även bilhandlaren ta in den gamla bilen som delbetalning på den nya och på det viset slipper man besväret med att sälja den också. Kontrollera gärna betyg från tidigare kunder och försök att inte ha bråttom när du ska köpa en bil utan fundera noga.

Läs mer och hitta din drömbil hos Luleå Bil & Motor.

14 Aug 2020

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.