Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Tråkigt med bilar som inte fungerar

Har du också varit med om att vrida om nyckeln (i en gammal bil) och bara hört bilen hosta, hacka och sedan stängas av. Har man då bråttom hinner man inte göra så mycket mer än ta sig till den utsatta platsen på annat sätt; med cykel, buss eller tunnelbana. Risken är stor att man kommer för sent till sitt jobb, studier, dagis eller möte. Kanske kommer man fram med andan i halsen och tusen ursäkter för att man är sen. Det är inte roligt. Då är det faktiskt bättre att med jämna mellanrum lämna in bilen för den slags service som den behöver.

Hitta din bilverkstad i Huddinge

Det kan vara bra att vara proaktiv och se till så att man känner till en bra bilverkstad i Huddinge, när det sedan är dags för bilservicen och reparationerna. Är man inte van vid att ta hand om sin bil, bör man överlåta det till någon som kan det. En bil slits snabbt ut. Man behöver inte köra många mil innan det blir dags att byta olja, byta fläktremmar, byta lampor eller se över elektroniken i bilen. Många bilar kan man heller inte meka med som man kunde med de gamla modellerna. Ofta kan felet undersökas genom att gå igenom bilens chip, och åtgärdas först med hjälp av chipet. Sådant kan var svårt för en lekman att kunna göra på egen hand.

Välj en bilverkstad med erfarna mekaniker

Många som har varit med om att mekaniker har saltat fakturan som man som bilägare blir tvungen att betala, kan känna skepsis mot bilmekaniker. Då är det viktigt att anlita en bilmekaniker som aldrig skulle komma på idén att salta fakturan, eller "hitta fel" på bilen, som man inte känner att man måste åtgärda. Då vill man kanske visa upp sin bil till flera olika bilverkstäder och få olika åsikter om det är värt att reparea bilen till den kostnad som bilverkstaden uppger. Är det erfarna bilmekaniker så är de rädda om sina kunder. De både ser vad som är nödvändigt och rimligt att göra med en bil. Är de erfarna kan de råda sina kunder till det som är bäst för kunderna och inte bara vad som är bäst för bilverkstaden.

Behöver du en bilverkstad i Huddinge?

29 Aug 2019

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.