Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Truckar – fördelaktigt för såväl individ som samhälle

Idag är det svårt att föreställa sig en värld utan truckar. De har en given plats i samhällets lagerlokaler och det vore närmast otänkbart att arbeta utan dem.

Det finns en sak som du behöver för att driva en framgångsrik lagerlokal. Utöver pålitliga, starka, flitiga och lojala lagerarbetare förstås. Truckar. Utan truckar är lagerarbetet dömt att misslyckas, förutsatt att det inte är ett väldigt litet lager med väldigt lätta lådor. Och det är det väldigt sällan.

En truck kan lyfta sådant som ingen människa kan. Stora och tunga lådor kan flyttas från en plats till en annan – och staplas ovanpå varandra i höga torn – på ett sätt som aldrig skulle vara möjligt med mänsklig styrka. Det finns egentligen ingenting att diskutera – det är bara att erkänna att vi är helt och hållet beroende av truckar.

Stort behov av truckar

En annan sak som man inte heller kan förneka är att världen blir allt mer materiell och beroende av produktion. Då är en direkt följdeffekt av den utvecklingen ett större behov av lager – och ytterligare en konsekvens att behovet av truckar ökar lika mycket. Allt för att hålla samhället, och i förlängningen världen, levande.

Med anledning av det stora truckbehovet väljer också många unga människor att ta truckkort. Det ger dem en alldeles särskild spetskompetens som inte bara uppskattas av arbetsgivare inom lagerarbete – det ökar också deras möjligheter till att få jobb otroligt mycket. Alltså finns det mycket potentiell vinning att hämta i truckar – både för samhället och för den enskilda individen.

17 Mar 2023

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.