Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Tvätta bilen i Solna? Här är alternativen

Tycker du om att tvätta bilen för hand eller vill du ha det snabbt och enkelt via automatisk biltvätt? Oavsett val så finns det flera företag och alternativ att välja på i Solna. Vad passar dig bäst?

GDS-hall – I en GDS-hall får du utföra arbetet själv. Det vanligaste är att du betalar per minut i hallen och kan därmed vara i hallen så länge som behov finns. I hallen finns plats för flera bilar som avskiljs med större draperier eller enklare väggar. Varje ”fack” har egen högtryckstvätt att använda.

Antingen har du med dig egna tvättsvampar, schampo m.m. eller så köps detta på plats. Ofta ligger dessa tvätthallar i samband med en bensinstation (Se OK/Q8 i Solna) vilket har sin fördel att bildelar och tvättmaterial snabbt kan köpas in vid behov.

Automatisk biltvätt – Det snabbaste sättet att tvätta bilen i Solna är att söka upp någon av de automatiska biltvättar som finns. På vissa går det att boka tid i förväg men det vanligaste är att man får ställa sig i kö och vänta. Med tanke på att en tvättning inte tar mer än några minuter brukar därmed inte väntan bli speciellt lång. Genom att tvätta bilen på tider då efterfrågan av tvätt är liten (dagtid på vardagar) är chansen mycket stor att någon väntan inte uppstår alls.

Det som skiljer de automatiska biltvättarna i Solna är, utöver om de kan bokas eller inte, om de har borstar eller är bostfria. Det är nämligen inte ovanligt att bilägare väljer borstfri biltvätt för att därigenom minska risken för lackskador. Dagens borstar påverkar visserligen lacken i betydligt mindre grad än de tidigare borstarna men en viss påverkan kan ändå ske.

Lämna in för behandling – Föredrar du handtvätt av bilen men inte har tid att genomföra detta själv? Besök ett av de företag i Solna som erbjuder manuell tvättning. Bilen lämnas in och du kan ta en promenad eller fika under tiden som tvättning sker. I dessa fall finns fördelen att även invändning tvätt kan beställas samt andra tjänster så som exempelvis vaxning.

Fördelen är därmed flexibiliteten gällande vilka tjänster som kan beställas. Nackdelen är att tvättningen tar längre tid än om automatisk biltvätt väljs. Samtidigt behöver man själv inte lägga ner tiden på tvättningen utan kan använda denna tid för att handla, träna eller liknande. Det går ofta att lämna bilen på morgonen för att hämta den på kvällen om detta önskas.

11 Dec 2017

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.