Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Vad bör du göra innan du säljer din bil

Små korrigeringar och mindre investeringar kan öka värdet på bilen rejält. Med några enkla knep kan man få ut betydligt mycket mer än vad man lagt ner på bilen och dessutom sälja den snabbt.

Oberoende av om man säljer sin bil privat, till en bilhandlare i Göteborg eller lämnar bilen i inbyte för en dyrare bil, så finns det några enkla regler som gör att man får ut mer pengar. För det första, rensa bilen på allt som inte tillhör bilen. Det kan räcka att man hittar en gammal strumpa eller en hårsnodd med hår i för att man ska tappa sugen på att köpa bilen. Däremot så kan det bli samma effekt om det som hör till inte är på plats, utan måste beställas eller köpas nytt. Städa bilen både på insidan och utsidan. Till och med en enkel tvätt kan göra att bilen ser nyare och finare ut och kan därmed bringa en högre köpesumma. En rekonditionering kan göra underverk, och även fast det kostar en slant så kan det mångdubbelt dra in det i ökad försäljningssumma. Att se till att alla lampor är hela är en annan billig men viktig sak. En glödlampa kan kosta trettio kronor och vara bytt på två minuter, men en köpare kanske inte kan byta glödlampor och hoppar därmed över bilen.

Fler tips och tricks

Ha inte så lite drivmedel i tanken att lampan lyser för då verkar du snål och det skapar irritation. Men om du säljer en bil för mindre pengar så är det inte lönt att ha full tank heller. En full servicebok är alltid ett försäljningsargument, och även att bilen är nybesiktigad. Många backar även för bilar som är avställda, så det bör bilen helst inte vara. Har bilen andra små fel så är det också lönt att laga dem innan, om bilen är tillräckligt dyr för att det ska vara värt det.

Privat eller bilhandlare

Att sälja privat kan bringa mer pengar men det innebär även mer arbete, så ibland kan det vara värt att sälja bilen till någon av de bilfirmor som köper in begagnade bilar. Man slipper lägga in en annons och svara på alla de otaliga frågorna som oftast inte leder till försäljning. Men oberoende av om man säljer privat eller till bilhandlare så kommer priset bli högre om man gör alla de där extra sakerna som man själv önskat.

19 Mar 2020

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.