Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Vad en bilfirma kan hjälpa till med

När man har bestämt sig för att köpa en ny bil, hur går man tillväga då och vart vänder man sig? Är en bilfirma endast en plats där man köper en ny bil eller är det något mer som de kan hjälpa till med?

Om man funderar på att köpa en ny bil så finns det två vägar att gå. Antingen köper man en bil av en privatperson eller så köper man en bil av en bilfirma. Vet man inte vilken typ av bil man vill ha så är det en fördel att åka till en bilfirma eftersom man där kan provköra olika bilar som finns i sortimentet. Även om man sedan bestämmer sig för att köpa privat så kan man få en idé om vilket märke och modell som kan passa och kanske hittar man den perfekta bilen redan när man provkör. Men detta är endast en av fördelarna med att köpa en bil hos en bilfirma, för det finns många fler.

Fördelar med företag

En fördel med att köpa en bil från en bilfirma är att man automatiskt har en garanti för fel och skador som bilen i efterhand visat sig ha vid köpet men som man inte visste om då. Till motsats från ifall man köper av en privatperson så kan man få hela eller delar av reparationen betald av bilfirman och i värsta fall så kan man byta till en likvärdig bil. Man kan även få hjälp ifall det är något man vill korrigera direkt, som till exempel att byta däck eller göra någon typ av installation. Vill man ha en försäkring eller hjälp med finansiering så kan bilfirman hjälpa till även med detta.

Ett litet byte

När man bestämt sig för att köpa en ny bil och redan har en gammal så är det ett slags dubbelt jobb att både köpa en ny och sälja den gamla. Där är det en stor fördel om man köper den nya bilen hos en bilfirma eftersom man då ofta kan få lämna in sin gamla bil i inbyte. Det är en enkel affär där den gamla bilen värderas och sedan drar man värdet av den gamla bilen ifrån priset på den nya. Ibland är det också erbjudanden där en färdig summa är satt för inbytet även om den gamla bilen kanske inte fullt når upp till det värdet som man får betalt.

3 Aug 2020

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.