Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Varför inte semestra med husbil?

Äger du en husbil? Det har verkligen blivit så populärt med husbil den senaste tiden. Bara under förra året (2018) slogs det rekord i husbilsförsäljningen, enligt Bil Swedens mätningar, skriver Dagens Industri. Enligt Ölandsbladet som har pratat med folk i branschen, är det den äldre generationen som byter ut sommarstugorna mot husbilar.

Och med husbilsägande, behöver man husbilsservice. Vilket ju inte är så konstigt. Precis som med andra bilar behöver husbilar och bilar regelbunden service. Men att serva en husbil bör man göra på annat vis än när man servar en bil. Här behöver man fler och större marginaler. Samtidigt som en husbil är byggd för större dimensioner och ska hålla bättre än en vanlig personbil. Och så är det ju dubbelt (minst) så dyra som vanliga personbilar.

Att de är populära inte konstigt

Och varför de är populära är ju inte så konstigt. Man tar med sig sitt hem och är mobil på ett helt annat sätt. Dessutom har man en större komfort med en husbil än med en husvagn. Dessutom utvecklas husbilarna och får ny och mer praktisk inredning. Köksdelen i husbilarna utvecklas och blir alltmer praktiska. Även inredningen i form av bäddar som man kan fälla in i hyllor förbättras. Men de nyare husbilarna har också ett saftigt pris, på halva miljonen kronor. Dessutom kräver de en hel del bensin för att rulla på vägarna. Så den som räknar med att rulla runt på motorvägarna i Europa får räkna med att lägga ut en hel del på bensinkostnader.

Man kan ta med sig många i husbilen

Fördelen med de nya husbilarna är att de rymmer många personer. Ska man bara ha gäster, kan man klämma in flera på en och samma gång. De nya husbilarna är stora som bussar, och rymmer "sovrum", minimalt kök och toalett – med dusch – och ett pyttelitet "vardagsrum" på en och samma gång. Installerat finns det både cd och mp3 spelare, så man kan lyssna på musik i husbilen.

De nya husbilarna är praktiska

De nya husbilarna har också fack och skåp som kan rymma packning. Med sig har man även ett pyttelitet kylskåp, som kan rymma frukost. Den som gillar semester på 4 hjul kommer säkerligen att bli belåten med denna rullande "sommarstuga" som man kan parkera på närmaste parkeringsplats. Genom att sälja sin gamla sommarstuga och köpa sig den rullande sommarstugan kan man besöka Europa och ända ner till Afrika, om man så önskar. Och varför inte? Inget hindrar ju den som är mobil och har sin egen husvagn.

2 Dec 2019

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.